Húsvéti üzenet

A KÉSZ – Bp. XVI. Csoport húsvéti üzenete a Máthé Zsuzsa történész gondolataira adott válasszal:

Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziójal

„Krisztus egyházának legfőbb parancsa a szeretet. Vannak világvallások, amelyek le kívánják igázni a más hitűeket, vannak, amelyek megelégszenek a »ne árts!« parancsának betartatásával, ezekkel szemben a kereszténység a felebaráthoz való teljes odafordulást, a cselekvő szeretetet hirdeti.

Hogy lehet az, hogy épp Krisztus tanítása ellen egyesül iszlamizmus és liberalizmus, vallási fanatikusok erőszaka és az Istent tagadó ideológiák agressziója? Mi, keresztények pedig miért hagyjuk, hogy így legyen?

Közeledik húsvét szent ünnepe és mintha közben világméretben újrajátszódna a nagypéntek felé vezető eseménysor. A véleményvezér farizeusok Krisztus szimbolikus halálát kívánják; közben az emberek tömege passzívan elfordul Tőle; a hatalom gyakorlói pedig mossák kezüket, és a demokráciára hivatkozva odavetik Őt áldozatul. De még a tanítványok közül is vannak, akik elárulják. Hátborzongató párhuzamok…”A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budapest XVI. kerületi csoportjának válasza a fenti idézetre az, hogy jön már reményünk, a húsvét, Krisztus feltámadásának az ünnepe, mely megmenti a világot.


Dr. Nemesszeghy György, a KÉSZ – Bp. XVI. Csoport elnöke______________________________
1 A teljes írás itt olvasható

* * *